Vastuullisuus Maunoissa

Yrityksemme on sitoutunut toimimaan vastuullisesti ja tukemaan kestävää kehitystä kaikessa toiminnassamme. Vuonna 2020 loimme ravintoloillemme kestävän kehityksen suunnitelman, jonka pohjalta toimintatapojamme kehitetään jatkuvasti vastaamaan muuttuvia olosuhteita ja asiakkaiden tarpeita.

Vastuulliset hankinnat ovat olennainen osa toimintaamme. Tämä tarkoittaa, että kiinnitämme erityistä huomiota ruoan laatuun, alkuperään ja jäljitettävyyteen. Valtaosa tuotteistamme tulee Kespron tukusta, joka noudattaa Keskon vastuullisuusstrategiaa. Voit lukea lisää Kespron vastuullisuudesta täältä. Lisäksi suosimme hankinnoissamme paikallisia toimijoita, mikä tukee lähialueen taloutta ja vähentää kuljetusten ympäristövaikutuksia.

Käyttämämme raaka-aineet ovat tarkkaan valittuja. Kaikki käyttämämme raakaliha on 100 % kotimaista.
Asiakkaillemme tarjoamme monipuolisesti myös laadukkaita kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja, joissa hyödynnämme satokauden parhaita tuotteita. Meiltä saat aina ravintosuositusten mukaisen annoksen, joka huomioi niin terveellisyyden kuin ympäristöystävällisyyden.

Ympäristöystävällisyys näkyy myös muissa hankinnoissamme esimerkiksi laitteiden, pesuaineiden ja energian osalta. Käytämme vain vastuullista sähköä, joka tulee Vattenfallilta. Esimerkiksi viime vuonna pystyimme vähentämään CO2-päästöjämme määrällä, joka vastaa 326 puuta. Jokaisessa toimipaikassamme myös kierrätetään jätteet tavalla, jolla pyritään edistämään kiertotaloutta.
Seuraamme hiilijalanjälkeämme useista eri palveluista, kuten Vattenfallin energiapalvelusta ja Keskon raportointityökalusta.

Viimeisen vuoden aikana olemme kiinnittäneet erityistä huomiota ruokahävikin vähentämiseen, ja olemme saavuttaneet hyviä tuloksia. Jokaisessa toimipaikassamme myydään päivän päätteeksi hävikkiruokaa, jonka suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Vuonna 2024 myimme lähes 8 500 hävikkiruoka-annosta, mikä on hieno osoitus asiakkaidemme osallistumisesta kestävään toimintaan. Samalla olemme onnistuneet vähentämään kokonaishävikkiä lähes 300 kiloa kuukaudessa.

Jatkuva kehitys ja tavoitteet ovat meille tärkeitä, ja pyrimme jatkuvasti löytämään uusia tapoja toimia entistä vastuullisemmin. Tavoitteenamme on vähentää hiilijalanjälkeämme, tukea paikallista tuotantoa ja minimoida ruokahävikkiä entisestään. Näiden toimenpiteiden avulla haluamme varmistaa, että toimintamme on kestävää niin ympäristön, talouden kuin yhteiskunnankin näkökulmasta.

Yrityksemme on sitoutunut toimimaan vastuullisesti ja tukemaan kestävää kehitystä kaikessa toiminnassamme. Vuonna 2020 loimme ravintoloillemme kestävän...

Lue lisää

Olemme vihdoin saaneet uudet buffet- ja juomalinjastot sekä kassalinjaston muutokset valmiiksi! Parantaaksemme asiakaskokemusta, teemme muutoksia maksu-...

Lue lisää

Asiakastyytyväisyyskyselyissä asiakkaamme ovat toistuvasti toivoneet parempaa kasvisruokaa sekä vegaaniruokien laajempaa saatavuutta. Olemme ottaneet nämä toiveet huomioon...

Lue lisää